Muzikaal Welkom in Concordia

Muzikaal Welkom in Concordia
Sylvia treedt 26 maart in Concordia op. - Foto: Johan Koopmans

PURMEREND - De Purmerendse zangeres Sylvia Smit gaat muzikale middagen houden in Concordia. De eerste ‘Muzikaal Welkom’ is op zondag 26 maart van 14.00 tot 17.00 uur.

PURMEREND – De Purmerendse zangeres Sylvia Smit gaat muzikale middagen houden in Concordia. De eerste ‘Muzikaal Welkom’ is op zondag 26 maart van 14.00 tot 17.00 uur.

Omdat er naar de mening van Sylvia (50) te weinig wordt georganiseerd voor 50-/60-plussers in Purmerend, gaat ze deze artiestenmiddagen houden. ‘Sylvia Smit & Friends wordt het, want ik krijg 26 maart gezelschap van Nigel Fischer, Fred van Gerven (hij doet ook het licht en geluid, red.), Mark Bouwers en Maarten Verhees. Collega’s van mij die met name Nederlandstalig zingen. Ik zal de 26ste dan meer jazz, Engelstalig en country doen, zodat het een gevarieerde middag wordt. Het wordt geen Hollandse middag. Willem de Bie doet de presentatie.’

De Purmerendse zingt al jaren en heeft diverse singles uitgebracht. Ook deed ze mee aan het tv programma ‘Bloed Zweet En Tranen’. De van oorsprong Volendamse treedt in het hele land op, ook op dit soort muzikale middagen in Vlaardingen. ‘Dat is echt een feestje als je ziet hoe mensen daar genieten en dankbaar zijn. Er wordt meegezongen en gedanst. Dat was voor mij de inspiratie om het ook in Purmerend te gaan organiseren. Ik begin met twee middagen, op 26 maart en 18 juni. Als het een succes wordt, gaan we ermee verder. En daar ga ik wel vanuit! Ik ga nu kijken of we de muzikale middagen onder een stichting kunnen laten vallen.’

Zingen is Sylvia haar lust en haar leven. Ze heeft ook een eigen praktijk aan huis voor natuurgeneeskunde, maar treedt het liefst op. In 2012 bracht ze haar eerste single uit, ‘Antonio’, waarna het balletje is gaan rollen. ‘Daarvoor zong ik in bandjes, maar solo vind ik fijner. Het liefst zing ik jazz, ik heb echt een eigen stijl. Mijn man is producer en zorgt voor andere arrangementen. Zo zing ik ‘Make you feel my love’ van Adele in een ander jasje. Dit nummer is mijn laatste single en wordt veel aangevraagd tijdens optredens. Ik vind het ook heerlijk om te zingen.’

De entree op zondag 26 maart is €5,-. Kaarten zijn vooraf te reserveren via [email protected] of aan de zaal verkrijgbaar. De zaal in Concordia (Koemarkt 45) gaat om 13.30 uur open. Voor meer info zie www.sylviasmit.com