Purmerender langer vast voor inrijden op kind

Purmerender langer vast voor inrijden op kind

PURMEREND - De 52-jarige Purmerender die sinds zaterdagavond vast zit na het aanrijden van een kind op een fiets op de Nijlstraat, blijft in voorlopige hechtenis. Dat heeft de rechter-commissaris woensdag besloten.

PURMEREND – De 52-jarige Purmerender die sinds zaterdagavond vast zit na het aanrijden van een kind op een fiets op de Nijlstraat, blijft in voorlopige hechtenis. Dat heeft de rechter-commissaris woensdag besloten.

De man zou die zaterdagavond met zijn auto zijn ingereden op een jongen op een fiets en liet het slachtoffer gewond achter. Later meldde hij zich alsnog op de plek van het ongeval en werd daar aangehouden. De jongen raakte ernstig gewond bij het ongeval, een andere jongen liep licht letsel op.

Op zaterdagavond vond op de Nijlstraat in Purmerend een verkeersincident plaats waarbij een jongen ernstig gewond raakte aan zijn been. Een andere jongen raakte licht gewond bij het incident.

De bestuurder van de auto is kort daarna aangehouden. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar wat zich precies op de Nijlstraat heeft afgespeeld.

Woensdag is de man voorgeleid voor de rechter-commissaris voor het opzettelijk toebrengen van zwaar lichamelijk letsel en ook voor bedreiging van beide jongens. De rechter-commissaris heeft besloten dat verdachte in voorlopige hechtenis blijft.