Purmerenders op inbrekerspad in Wormerveer

Purmerenders op inbrekerspad in Wormerveer

WORMERVEER - Twee mannen uit Purmerend, beiden twintig jaar oud, zijn in de nacht van woensdag op donderdag opgepakt in Wormerveer. Ze hadden inbrekersgereedschap bij zich.

WORMERVEER – Twee mannen uit Purmerend, beiden twintig jaar oud, zijn in de nacht van woensdag op donderdag opgepakt in Wormerveer. Ze hadden inbrekersgereedschap bij zich.

Rond 04.00 uur reed een politieauto over de Dubbele Buurt, agenten zagen op een parkeerplaats twee mannen tussen de geparkeerde auto’s vandaan komen. De politie sprak de mannen aan, die verklaarden juist met een derde persoon te hebben staan praten en even te hebben staan plassen.

Omdat de politie het niet helemaal vertrouwde, werden de mannen en de auto gecontroleerd. In de auto werden verschillende soorten handschoenen, die ook gebruikt konden worden bij een inbraak, gevonden. De twee konden hiervoor echter niet worden aangehouden. Bij een uitgebreidere controle van het parkeerterrein vond de politie gereedschap voor het inbreken in auto’s.

De mannen waren toen al weer weggestuurd, maar ze konden nog worden achterhaald en aangehouden. Ze zijn overgebracht naar het politiebureau, waar een van hen ook nog een valse sleutel in zijn kleding bleek te hebben.