Slachtoffer pakt zakkenrollers in Purmerend

Slachtoffer pakt zakkenrollers in Purmerend

PURMEREND - Een vrouw zorgde er in Purmerend donderdagmiddag samen met omstanders voor dat twee zakkenrollers konden worden opgepakt. De dieven hadden geld uit de portemonnee van de vrouw gestolen, bij een schoenenwinkel aan de Hoogstraat.

PURMEREND – Een vrouw zorgde er in Purmerend donderdagmiddag samen met omstanders voor dat twee zakkenrollers konden worden opgepakt. De dieven hadden geld uit de portemonnee van de vrouw gestolen, bij een schoenenwinkel aan de Hoogstraat.

Het slachtoffer was even na half vijf aan het shoppen in de schoenenwinkel. Ze had haar tas even neergezet. Een medewerkster van de winkel kwam even later naar haar toe om te zeggen dat ze gezien had dat twee vrouwen een portemonnee in een schoenendoos legden.

Uit de portemonnee bleek het geld te zijn gestolen. De twee vrouwen waren inmiddels weg, maar het slachtoffer zette de achtervolging in. Ze kreeg de vrouwen te pakken en bracht ze met hulp van omstanders terug naar de schoenenwinkel. Hier was inmiddels de politie gebeld.

De twee Roemeense vrouwen van 31 en 40 jaar oud werden overgedragen aan de agenten.