Stel met kind besteelt 90-jarige Purmerender door babbeltruc

Stel met kind besteelt 90-jarige Purmerender door babbeltruc

PURMEREND - Een 90-jarige man uit Purmerend is donderdagmiddag slachtoffer geworden van een babbeltruc in zijn woonplaats. Een stel met een kind wist op slinkse wijze zijn pinpas buit te maken en 1000 euro van zijn rekening op te nemen.

PURMEREND – Een 90-jarige man uit Purmerend is donderdagmiddag slachtoffer geworden van een babbeltruc in zijn woonplaats. Een stel met een kind wist op slinkse wijze zijn pinpas buit te maken en 1000 euro van zijn rekening op te nemen.

De bejaarde Purmerender werd rond 15.00 uur tijdens het pinnen aangesproken door een vrouw met een kind. De man had ‘vijf euro laten vallen’, volgens de vrouw. De man pakte het op, bedankte de vrouw en liep naar zijn auto. Daar werd de man opnieuw aangesproken door de vrouw met het kind. Er was nu ook een man bij komen staan. De vijf euro was zogenaamd toch van de vrouw en daarom wilde zij het graag terug.

De man pakte zijn portemonnee en gaf de vrouw het geld terug. Vermoedelijk op dat moment is de man afgeleid en bestolen van zijn pinpas. Thuis aangekomen ontdekte de man dat zijn pinpas weg was. Direct heeft de man de bank gebeld om de pas te laten blokkeren, maar dat bleek al te laat. Er was al ruim duizend euro van zijn rekening gepind. Het slachtoffer heeft de politie gebeld en aangifte gedaan.

Van de manlijke verdachte is het volgende signalement bekend: rond de 50 jaar, 1.85 lang, kort blond haar en hij had een breed / stevig postuur. De vrouw was ook ongeveer 50 jaar oud. Was gezet, had een bol gezicht, 1.75 lang en had zwart haar. Ze sprak slecht Nederlands met een buitenlands accent. Het kind (een jongen of een meisje) was rond de acht jaar oud.

Mensen met informatie over de vrouw en man met kind kunnen bellen met 0900-8844.