’Stem op onze stichting Raguel’

’Stem op onze stichting Raguel’
Zeven jongens wonen in de Weidevenne in een woonvorm van stichting Raguel. - Foto: Karen Voshol

PURMEREND - Midden in de Weidevenne is een kleinschalige woonvorm voor jonge mensen met een licht verstandelijke beperking. Drie jaar geleden is stichting Raguel opgericht door Jan en Selma Duinkerken.

PURMEREND – Midden in de Weidevenne is een kleinschalige woonvorm voor jonge mensen met een licht verstandelijke beperking. Drie jaar geleden is stichting Raguel opgericht door Jan en Selma Duinkerken.

Zeven jongens van 21 jaar en ouder met een hulp-indicatie wonen hier zelfstandig. Ze hebben een eigen woning. ‘Wij hebben deze stichting opgericht, omdat we op zoek waren naar een mensgerichte, liefdevolle woonvorm voor onze zoon, die autistisch is. Omdat we die niet konden vinden, hebben we zelf een stichting opgericht. De bewoners hebben drie individuele begeleiders en één extra groepsbegeleider. De jongens gaan overdag naar hun werk, naar dagbesteding of naar school. Tussen 15.00 en 21.00 uur is de groepsbegeleider aanwezig om samen te koken, te eten en wat gezelligs te doen’, vertelt Jan.

Doelen

Iedere bewoner wordt persoonlijk begeleid met zijn doelen. ‘Zo heeft een jongen laatst zijn mbo-diploma gehaald. Wij bieden ze hier een veilige omgeving waar ze hun leven lang kunnen blijven wonen, als ze dat willen. Natuurlijk zijn er wat regels, want je maakt onderdeel uit van een woonwijk. Maar dat gaat erg goed’, legt Selma uit.

Zelfstandig

De stichting draait zelfstandig, zonder financiële hulp van de overheid. Jan: ‘Wij zijn goed op weg en hebben plannen om het complex uit te breiden. We hebben een wachtlijst met jongeren die graag bij ons willen wonen. Zo groot is de behoefte.’

Via een actie van de ING, ‘Help Nederland vooruit’, maakt stichting Raguel kans op een donatie als zij voldoende stemmen binnenhaalt. ‘We willen onze cliënten graag helpen om hun eigen zelfbeeld te verbeteren, door een gespecialiseerde trainer daarvoor in te huren. Wij geloven in empoweren van deze jongens door sport, spel en uitdaging en coaching. Met de donatie kunnen we een trainer inhuren. Wij willen graag dat onze jongens weer trots worden op zich zelf’, aldus Selma.

Stemmen kan op www.helptnederlandvooruit.nl en dan zoeken op Stichting Raguel.