Foto-expositie Bold Bald

Foto-expositie Bold Bald

De opening van Bold Bald (Foto: PR)

Bert Sliggers, oud-conservator van Teylers Museum, Annelie Fontijne, redacteur voor literaire uitgeverijen en fotografe Carolien Sikkenk openden de expositie BOLD in fotogalerie De Gang. Als het haar wegvalt wordt een andere schoonheid zichtbaar: gezichten die zonder omlijsting van haar zowel kracht als vrouwelijkheid uitstralen. Deze vrouwen zijn niet allen 'bald ' maar vooral 'BOLD'.

Bert Sliggers, oud-conservator van Teylers Museum, Annelie Fontijne, redacteur voor literaire uitgeverijen en fotografe Carolien Sikkenk openden de expositie BOLD in fotogalerie De Gang. Als het haar wegvalt wordt een andere schoonheid zichtbaar: gezichten die zonder omlijsting van haar zowel kracht als vrouwelijkheid uitstralen. Deze vrouwen zijn niet allen ‘bald ‘ maar vooral ‘BOLD’.

Fotografie Carolien Sikkens fotografeerde vrouwen die door ziekte hun haar hebben verloren. Driekwart van deze vrouwen werd kaal als gevolg van chemotherapie. De overige vrouwen hebben de auto-immuunziekte alopecia, waardoor het haar kan uitvallen en vaak niet meer terugkeert. Voor de meeste vrouwen is dit haarverlies bijzonder ingrijpend. Zij kunnen het ervaren als het verlies van een deel van hun vrouwelijkheid. Met deze fotoserie wil Carolien een ander beeld scheppen. Als het haar wegvalt wordt een andere schoonheid zichtbaar: gezichten die zonder omlijsting van haar zowel kracht als vrouwelijkheid uitstralen. Deze vrouwen zijn niet alleen ‘bald’ (= kaal, naakt, onopgesmukt), maar vooral ‘BOLD’ (= gedurfd, stoutmoedig). Aan deze foto-expositie zal een fotoboek worden gekoppeld dat aan alle ziekenhuizen in Nederland zal worden aangeboden. Dit fotoboek zal ook bij De Wereld van Jansje te koop zijn.

Fotogalerie De Gang, Grote Houtstraat 43 Haarlem. Deze expositie is gedurende winkelopeningstijden geopend tot en met 22 augustus.