Haarlemse kinderen geven les over ‘sociale media’

Stichting Mijn Kind Online organiseert samen met het Kennemer Lyceum in Overveen het project 'Sociaal met Media' tijdens de Kennemer Kennisweek van 29 oktober tot en met 2 november. Maar liefst 180 brugklassers helpen ondernemers bij het inzetten van sociale media voor hun bedrijf. In ruil daarvoor vragen zij een vergoeding om een goed doel te steunen.

Stichting Mijn Kind Online organiseert samen met het Kennemer Lyceum in Overveen het project ‘Sociaal met Media’ tijdens de Kennemer Kennisweek van 29 oktober tot en met 2 november. Maar liefst 180 brugklassers helpen ondernemers bij het inzetten van sociale media voor hun bedrijf. In ruil daarvoor vragen zij een vergoeding om een goed doel te steunen.

Tijdens het project ‘Sociaal met media’ gaan scholen aan de slag met mediawijsheid, ondernemerschap en burgerschapsvorming. Zo leren leerlingen tijdens dit project hoe zij sociale media op een goede manier kunnen inzetten. Zij zullen plaatselijke ondernemers advies geven over sociale media en in ruil daarvoor vragen zij een bijdrage voor een goed doel. Het Kennemer Lyceum wil geld inzamelen voor het project Cash the Trash in Nepal om te helpen bij het recyclen van plastic.

Bedrijven die deelnemen aan het project zijn: Zevencs (belastingadvies), Klotzschoutenprevoo (training, coaching en advies), Kees Fictoor (timmer- en onderhoudsbedrijf), OBD Noordwest (onderwijsdiensten), Munsterman-Lange (financieel advies) en Nicky Janse (gewichtsconsulente), Dieseko Group BV, Zelfzorgservice, Dick Tasma en Bij Babette (tearoom).

Dichtbij is ook actief op sociale media. Volg ons op nu ook op Twitter en Facebook.