Klaas Faber (102) bezoekt Hofje van Heijthuijsen

Klaas Faber (102) bezoekt  Hofje van Heijthuijsen

Hans Hoffmann, Klaas Faber en dochter Toos in het Hofje van Heijthuijsen (Foto: Willem Brand)

In het lentenummer, Haarlemse Hofjeskrant 28, staat weer veel moois: de lancering van het Haarlems Hofjesspel, een ontmoeting met de 102-jarige fotograaf en schrijver Klaas Faber en een pagina 'Mannen in hofjes'.

In het lentenummer, Haarlemse Hofjeskrant 28, staat weer veel moois: de lancering van het Haarlems Hofjesspel, een ontmoeting met de 102-jarige fotograaf en schrijver Klaas Faber en een pagina ‘Mannen in hofjes’.

Als lid van de Haarlemse Fotoclub maakte Klaas Faber in de jaren zestig een serie zwart-wit foto’s van de Haarlemse Hofjes. In 1999 bezocht hij ze wederom. Vijfentwintig van die laatste serie verschenen in een Haarlems hofjesboek. Al fotograferend maakte hij contact met bewoners. Bijzonder is zijn herinnering aan Ilona Klimt, die in Wenen – toen ze met een gebroken been in een ziekenhuis lag – nog geholpen is door hulpverpleegster Juliana van Oranje-Nassau. Verder in Hofjeskrant 28 o.a. de vierde fotopagina van Fotoclub Haarlem, het hofjesverhaal ‘De strijd van Hiltje’ en nieuws over de Opera Cajanus.

De Haarlemse Hofjeskrant is gratis en ligt bij veel supermarkten. De krant is ook digitaal te lezen via: www.haarlemse-hofjeskrant.nl.