Linnaeushof helpt Rode Kruis

Linnaeushof helpt Rode Kruis

Vlnr: Cok Milatz, directeur Linnaeushof, Irene Garthof, Rode Kruis Haarlem, Mees en Dick Overkleeft, Rode Kruis Aalsmeer.

Het laatste hoogtepunt van het jubileumjaar van de Linnaeushof was afgelopen zaterdag op 5 oktober 2013.

Het laatste hoogtepunt van het jubileumjaar van de Linnaeushof was afgelopen zaterdag op 5 oktober 2013.

Met een cheque van 10.000 euro aan het Nederlandse Rode Kruis, afdelingen Haarlem en Aalsmeer, werd de 50-jarige mijlpaal feestelijk afgesloten. De kinderdirecteur, Mees Boxem, verrichtte hiermee ook zijn laatste officiële taak. Samen met de mascotte van de Linnaeushof Bennie Broek en managers stond hij glunderend op het podium om de cheque te overhandigen aan de afgevaardigden van het Rode Kruis.

Mees Boxem, 8 jaar oud en afkomstig uit Hoofddorp, is al één jaar kinderdirecteur van de Linnaeushof. Deze symbolische functie won hij vorig jaar met ‘Wie heeft de leukste ideeën voor de Linnaeushof?’ Mees: “Ik verzon wortelcakejes maken, het BennieBroekboek en voorlezen door Bennie Broek en nog andere dingen. Ik vond dit jaar heel erg leuk om te doen. Iedereen was heel aardig voor mij en hielp mij ook met alles wat ik moest doen. Ik heb de nieuwe souvenirwinkel geopend samen met Bennie en ik mocht ook het hele jaar komen spelen. De optocht op de feestdag was het leukste!”

Een bijzondere band bestaat er tussen de Linnaeushof en het Rode Kruis. De grondlegger van de Linnaeushof is Peter Grijpstra (1920-1998). Hij werkte als politieman in Aalsmeer en, sociaal betrokken als hij was, richtte hij in Aalsmeer een afdeling van het Rode Kruis op.

De afdelingen van Haarlem en Aalsmeer vieren dit jaar respectievelijk hun 154ste en 65ste verjaardag. Driedubbel feest dus. Op 22 juni is het 50-jarig jubileum van de grootste speeltuin van Europa groots gevierd met een dag lang vol activiteiten voor kinderen en medewerkers. Hiervoor waren veel gasten uitgenodigd.

Na de uitreiking van de cheque is er een optreden van de meidengroep de Topys. Mees’ moeder Ilse wordt ook in het zonnetje gezet met een grote bos bloemen en het hele gezin krijgt een jaarkaart voor de Linnaeushof. “En nu gaan we taart eten met alle medewerkers!” zegt Mees.