Livebeelden van Purmerendse rotonde fascineren mateloos

Livebeelden van Purmerendse rotonde fascineren mateloos
Waar het 'm in zit, is niet helemaal duidelijk, maar dat het Purmerenders fascineert is een feit: de livebeelden van de rotonde Gorslaan. Ook de initiatiefnemers zagen hem niet aankomen.

Waar het ‘m in zit, is niet helemaal duidelijk, maar dat het Purmerenders fascineert is een feit: de livebeelden van de rotonde Gorslaan. Ook de initiatiefnemers zagen hem niet aankomen.

‘We hebben de camera bij de rotonde Gorslaan neergezet voor een intern experiment, maar dat het zo breed wordt opgepakt door Purmerenders hadden we zelf ook niet gedacht’, geeft Dik van Bommel van initiatiefnemer Archie Software toe. ‘Op de een of andere manier worden mensen er toch rustig van om naar de rotonde te kijken.’

De live ‘rotondecam’ toont niets anders dan, tja, livebeelden van de rotonde. En dat blijkt mateloos interessant voor veel Purmerenders. Het maakt niet uit op welk moment je het YouTubekanaal aanklikt, er zitten altijd wel rond de 25 mensen te kijken.

De camera, die het bedrijf Archie neerzette op het pand aan de Gorslaan 10, is eigenlijk gewoon bedoeld om te experimenteren met beeld, zegt Van Bommel. ‘We willen onderzoeken hoe we data zo effectief mogelijk over zoveel mogelijk mensen kunnen verspreiden. Intern wilden we daarmee experimenteren, dus vandaar de livecam met bijbehorende beelden als te verspreiden data. Hoe meer mensen ernaar kijken, hoe ingewikkelder het wordt. Dat het nu zo wordt opgepakt in Purmerend, is puur toeval, maar natuurlijk wel heel leuk!’