Omstreden auteur ‘Vaatstra complot’ geeft lezing bij Laan

Omstreden auteur ‘Vaatstra complot’ geeft lezing bij Laan

Wim Dankbaar vertelt zondagmiddag (25 oktober) om 14.00 uur over zijn omstreden boek Het Vaatstra complot. Hierin onthult de auteur naar eigen zeggen 'de werkelijke moordenaars van Marianne Vaatstra.'

Wim Dankbaar vertelt zondagmiddag (25 oktober) om 14.00 uur over zijn omstreden boek Het Vaatstra complot. Hierin onthult de auteur naar eigen zeggen ‘de werkelijke moordenaars van Marianne Vaatstra.’

Geen Nederlandse moord is zo bekend als die op Marianne Vaatstra uit Zwaagwesteinde. Een moordzaak die 16 jaar lang niet uit de media is geweest. De moord leek nooit meer opgelost te worden. Wim Dankbaar dook zes jaar geleden in de Vaatstra-zaak. "Ik ontdekte een justitieel web van list en bedrog."

Het boek vertelt hoe en waar doorgedraaide asielzoekers en twee Duitsers Marianne verkrachtten, vermoordden en haar lichaam in een weiland dumpten. En vervolgens een heimelijke vrijgeleide kregen van Justitie. Een operatie die volgens Dankbaar alleen kan zijn geregisseerd door Joris Demmink, de al jaren van kindermisbruik verdachte topman van het ministerie van Justitie.

Dankbaar: "Getuigen die hun burgerplicht deden, werden genegeerd, geïntimideerd, gepsychiatriseerd of anderszins kapot gemaakt. Hele gezinnen werden uit elkaar gespeeld. De kroon op het bedrog werd de veroordeling van Jasper Steringa met een valse DNA-match en dito bekentenis."

Aanbod van de auteur: Iedereen die het boek bestelt en na lezing nog steeds gelooft dat Jasper Steringa de verkrachter en moordenaar van Marianne Vaatstra is, krijgt zonder vragen zijn geld terug. En mag het boek nog houden ook.