Terras uit as herrezen

Terras uit as herrezen

In het spiksplinternieuwe gebouw zijn een fiks aantal ruimtes te vinden. (Foto: Mirjam Lennon)

Donderdag 11 juni was het zover. Middels het omdraaien van een enorme sleutel openden wethouder Robert te Beest en directeur van Stichting Welzijn Velsen Allart van Deventer het nieuwe Dorpshuis het Terras in Santpoort-Noord. Zodoende is Santpoort na het afbranden van het dorpshuis in 2007 weer in het bezit van een nieuw 'Terras'.

Donderdag 11 juni was het zover. Middels het omdraaien van een enorme sleutel openden wethouder Robert te Beest en directeur van Stichting Welzijn Velsen Allart van Deventer het nieuwe Dorpshuis het Terras in Santpoort-Noord. Zodoende is Santpoort na het afbranden van het dorpshuis in 2007 weer in het bezit van een nieuw ‘Terras’.

Wethouder Te Beest gaf aan trots te zijn dat in deze tijd nog zo’n mooi gebouw neergezet kon worden. ‘Dit pand markeert een nieuw punt in Santpoort. U bent het fundament en cement om er wat van te maken.’ Ook sprak de wethouder de hoop uit dat een mix van generaties, senioren en junioren, zich hier thuisvoelen.

Boekspot

In het spiksplinternieuwe gebouw zijn een fiks aantal ruimtes te vinden. Bibliotheek Velsen heeft er een boekspot en een uitleenpunt. Boekspot is een gratis openbare boekenkast voor iedereen. Je kunt er jouw boek achterlaten en zelf een boek meenemen dat je aanspreekt. Voor leden van Bibliotheek Velsen bestaat de mogelijkheid via de website materialen te reserveren en die in het Dorpshuis op te halen. Openingstijden woensdag, donderdag en vrijdag tussen 12.00 en 14.00 uur.

Diner

Maar in het nieuwe Terras is nog veel meer mogelijk. In de goed uitgeruste keuken wordt op dinsdag en donderdag een lunch klaar gemaakt voor belangstellenden en op woensdagavond een diner. De twee zalen beneden zijn geschikt gemaakt voor biljarten, klaverjassen, yoga en bridgen, terwijl op de bovenverdieping creatieve activiteiten plaatsvinden, maar ook taallessen en een EHBO cursus.

Jongerenwerk

Een belangrijke pijler vormt het jongerenwerk. Jongerenwerker Lars Steeneken legt uit hoe het zit. ‘Dit is jongerenwerk nieuwe stijl, wat erop neerkomt dat we uitgaan van wat de jongere wil en ook het initiatief bij de jongeren ligt. We hebben wel bestaande activiteiten zoals graffiti, hiphop, technieklessen of musical en dans, maar het is de bedoeling dat jongeren zelf met idee├źn komen. Bellen, mailen of langs komen kan altijd. Dan kunnen we met elkaar iets organiseren.’