Vernieuwend Chinees dineren bij Victoria Garden

Vernieuwend Chinees dineren bij Victoria Garden
Sinds 2006 zit Chinees Kantonees restaurant Victoria Garden in de Weidevenne. De keuken wordt omschrijven als ‘new style’, waarbij de fijnste gerechten op vernieuwde en tóch traditionele wijze met zorg worden bereid. Wij gaan vanavond proeven hoe deze ‘new style’ gerechten smaken.

Sinds 2006 zit Chinees Kantonees restaurant Victoria Garden in de Weidevenne. De keuken wordt omschrijven als ‘new style’, waarbij de fijnste gerechten op vernieuwde en tóch traditionele wijze met zorg worden bereid. Wij gaan vanavond proeven hoe deze ‘new style’ gerechten smaken.

Als je het restaurant binnenkomt en links aanhoudt kom je bij het afhaalgedeelte. Maar wij slaan rechtsaf voor het restaurant. De inrichting van het restaurant sluit aan op de ‘new style’ en is dan ook modern en stijlvol ingericht met mooie gordijnen, toch met behoud van Aziatische aspecten.

Aan tafel krijgen we een mandje cassave kroepoek om alvast in de sfeer te komen. Eigenaar en tevens onze gastheer van vanavond, Dhr. Lam, heet ons van harte welkom en vraagt of wij vanavond van de menukaart willen dineren of dat wij ons willen laten verrassen door de keukenbrigade. Wij laten ons graag ‘new style’ verrassen.

Puur en vers
We krijgen twee mooi opgemaakte borden met 2 pasteitjes en een stokje kipsaté. Ik begin met Tjar Sui Kouw. Dit pasteitje is gevuld met garnalen en wordt geserveerd met chilisaus. Een heerlijk krokant jasje met een stevige vulling. De garnalen smaken me goed en de saus past hier perfect bij. Het volgende pasteitje is een Ngau Yuk Kaap, gevuld met ossenhaasgehakt. Deze vulling is wat zachter, maar minstens net zo lekker. Complimenten voor Victoria Garden. Deze pasteitjes zijn in tegenstelling tot sommige andere die ik elders heb gegeten helemaal niet olieachtig of vettig, maar smaken gewoon puur en vers.

De kipsaté met honingsaus heb ik voor het laatst bewaard. Ik heb nog nooit zo’n mals sateetje gegeten. Hoe krijgen ze dit zo voor elkaar? Ik besluit om het te vragen. Dit vlees komt rechtstreeks van een kippenbout, deze is veel malser dan een kipfilet. De honingsaus met de kip is een lekkere combinatie en de saus is voor een honingsaus niet té zoet. Onze eerste gang is dus zeer goed bevallen.

Tussengang
Even later krijgen wij een tussengerecht. Gestoomde zeebaars met lenteuitjes, zwarte bonen en sojasaus. De vis wordt geserveerd op een bamboeblad en is besprenkeld met enkele rode pepertjes. De vis is stevig en goed gegaard zodat hij makkelijk uit elkaar valt. En de smaken sluiten goed op elkaar aan; ziltig, pittig en zoetig. Dit gerechtje is een lust voor het oog en de mond.

Omdat we straks overgaan naar andere smaken krijgen wij een spoom van citroen geserveerd. Dit neutraliseert de smaken en geeft ons even de tijd om het eten te laten zakken. Ondertussen vertelt Dhr. Lam over zijn familiebedrijf. Het restaurant wordt namelijk geleid door 4 compagnons binnen de familie. Mede doordat het een familiebedrijf is, worden kwaliteit en service bewaakt. Vele gezinnen in de Weidevenne hebben dan ook al een bezoek gebracht aan Victoria Garden en halen regelmatig eten af.

Kijkje in de keuken
Als ons eten is gezakt wordt er een tafel bijgezet met daarop een minifornuis. Dhr. Lam komt hoogstpersoonlijk ons volgend gerecht aan tafel bereiden. Eerst laat hij ons een fles met rozenlikeur zien. Het alcoholpercentage hiervan is 53%, uitstekend om te flamberen. Vervolgens bereidt dhr. Lam heel vakkundig een heerlijk gerecht met ossenhaas, ui, champignons, knoflook en paprika en als laatste wordt er een pittige knoflooksaus toegevoegd. Echt leuk om te zien! Het geeft ons even stiekem een kijkje in de keuken.


Ossenhaas met pittige knoflooksaus

Als het gerecht klaar is schept dhr. Lam een portie voor ons op. Er wordt in lotusblad gestoomde nasi bij geserveerd. Tijd om te proeven; de ossenhaas is heel zacht en de groente is kort gebakken waardoor vitamines en smaak zoveel mogelijk blijven behouden. De pittige knoflooksaus zorgt ervoor dat het gerecht één heerlijk geheel wordt. De nasi heeft door het lotusblad in de verte wel iets weg van groene thee. Een zacht smaak die de balans behoudt met  de pittige knoflooksaus.

Dessert
Onze smaakpapillen zijn verwend en onze buikjes gevuld. Maar we mogen ons nog eenmaal verheugen. Het dessert wordt ook aan tafel bereid. Er wordt een pannetje verhit met boter en suiker waarbij even later aardbeien worden toegevoegd. Zo, dat ruikt lekker! De aardbeien worden gekarameliseerd en een scheutje cointreau zorgt weer voor het nodige flambeerwerk. De aardbeien worden op een bord met vanille-ijs en slagroom gelegd. Het ziet er heerlijk uit, ruikt goed en… het smaakt verrukkelijk! De aardbeien zijn lekker warm en het ijs is koud, maar samen zijn ze perfect!


Het dessert is verrukkelijk

Bij Victoria Garden kun je heerlijk eten in een sfeervolle setting. Het is dan ook de moeite waard om eens in het restaurant te gaan eten, in plaats van afhalen. Zo ervaar je de ‘new style’ beleving het best.

Tekst en foto’s: Diane Intres

Victoria Garden
Winkelcentrum Weidevenne
Van Damplein 23
1448 NB Purmerend
Tel. 0299-414162
www.victoriagarden.nl

Keuken Chinees/ Kantonees
Prijzen: Bekijk de menukaart voor prijzen
Openingstijden: Dagelijks geopend van 16.00 tot 22.00 uur
Reserveren: Voor het weekeinde is het aan te raden
Parkeren: Gratis parkeren, op of naast het winkelcentrum
Extra’s: Afhaal

           
 

Fotoverslag