‘Wie heeft er nog breiwol?’

‘Wie heeft er nog breiwol?’

Het gezellige breiclubje (foto: Mirjam Lennon)

'We zijn met twee leden begonnen en nu zijn we uitgegroeid naar veertien deelnemers, inclusief de thuisbreisters', vertelt Yvonne Vervoort, vrijwilligster in Dorpshuis de Driehoek in Driehuis. Iedere donderdagmiddag komen de dames bij elkaar en gaan aan de slag.

‘We zijn met twee leden begonnen en nu zijn we uitgegroeid naar veertien deelnemers, inclusief de thuisbreisters’, vertelt Yvonne Vervoort, vrijwilligster in Dorpshuis de Driehoek in Driehuis. Iedere donderdagmiddag komen de dames bij elkaar en gaan aan de slag.

Er is al heel wat werk van hun pennen gegleden. Janneke Cluistra, intermediair Welzijn: ‘als breien een hobby van je is heb je meestal je eigen familie al van voldoende breisels voorzien. Hier kun je voor jezelf dingen maken, maar wij breien vooral voor kinderen in BraziliĆ« en RoemeniĆ«. Er zijn kleurige lappendekens, gemaakt van losse gebreide vierkanten. Dit is vrij eenvoudig om te doen. Wil je iets ingewikkelders maken dan kun je je wagen aan een kindertrui of zelfs handschoenen’.

Dat al dit werk gewaardeerd wordt blijkt uit foto’s die op tafel liggen. Daarop staan Braziliaanse kinderen, die vrolijk rond rennen in door de breiclub gemaakte truien. Voor de maaksters ontzettend leuk om daadwerkelijk te zien waar hun truien terecht komen. De dames zouden dit werk dan ook graag voort willen zetten, maar er dreigt een probleem: de wol is bijna op. Vandaar hun oproep: ‘heeft u nog ergens een partijtje wol liggen, wij kunnen het goed gebruiken. Het gaat specifiek om breiwol, geen breikatoen of breipennen. Alle kleuren zijn welkom.’

Heeft u nog breiwol over dan kunt u contact opnemen met 0255-520850, Driehuizerkerkweg 34a, Driehuis, bereikbaar op dinsdag en donderdag. Lijkt deze breiclub u wel wat, dan bent u van harte welkom eraan deel te nemen op donderdag van 13.30-15.30 uur.