Willem Brinkman op de brommer door Europa

Willem Brinkman op de brommer door Europa

V.l.n.r. Jason en Willem Brinkman, verzorger Han Brands en voorzitter van de Stichting Jan Steijnis. (Foto Michel van Bergen)

Vrijdagmorgen klokslag half elf vertrok de bekende rijschoolhouder Willem Brinkman vanaf zijn garage in Haarlem voor een tour van liefst 3000 kilometer op de brommer.

Vrijdagmorgen klokslag half elf vertrok de bekende rijschoolhouder Willem Brinkman vanaf zijn garage in Haarlem voor een tour van liefst 3000 kilometer op de brommer.

Willem wil geld inzamelen voor de Stichting ‘2 Support 4 Specials’. Zijn zoon Jason heeft een handicap, het Rubinstein Taybi Syndroom. De stichting maakt het mogelijk om voor kinderen met een handicap “Dolfijntherapie” te volgen. De kosten voor deze therapie zijn minimaal ? 6.000,00 per kind. Jason staat op de wachtlijst op plek 6. De stichting steunt de gezinnen met een speciaal kind door tegemoet te komen in de kosten. Een groot aantal sponsors sponseren de brommertour van Willem Brinkman. De Brommertour zal 10 landen aan doen en ruim 3000 km af leggen. De route loopt via Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland, Lichtenstein, Oostenrijk, Italië, Tjechië en Duitsland naar Nederland. Totaal 10 landen, 24 steden, in 24 dagen, dus 166 km per dag. De brommertour is een initiatief van Willem Brinkman. “Het is natuurlijk een waanzinnige actie om 3000 kilometer op een brommer af te leggen. Ik verwacht een gemiddelde van 20 km per uur te halen” denkt Willem Brinkman vlak voor zijn vertrek. “Je weet nooit wat je tegenkomt”. In de Alpen gaat de tocht door tunnels en over passen. Op enkele passen ligt nog sneeuw. Voor de tunnel is een speciale afspraak gemaakt dat hij bij aankomst moet bellen en dat men hem met een speciale wagen komt halen om door de tunnel te worden vervoerd. De eerste dagen reed hij alleen. Vanaf vandaag wordt hij in een door Tinholt gesponserde auto begeleid door Han Brands. Han is de rest van de tijd zijn verzorger en rijd vooruit om in de plaats van aankomst de overnachting te regelen. De kilometerstand op de brommer stond bij vertrek op 1343 kilometer.

Wilt u helpen om Jason dolfijntherapie te laten volgen? Wordt dan sponsor voor een eenmalige bijdrage van 30 euro door storting op rekening 3853372. Op de website www.2s4s.nl staat dagelijks het reisverslag.

Zondag 13 mei verwacht Willem Brinkman tussen 12.00 en 13.,00 uur aan te komen bij Saplaza aan de Veerplas tegenover Ikea. Vergezeld door tientallen brommervrienden, de gehandicapte fanfare ‘Blij dat ik rij’ en de Fluttetutters wordt er vanaf 14.00 uur een feestje gevierd op de Botermarkt. De vrienden van Willem hopen dat heel brommer rijdend Haarlem bij de aankomst aanwezig zal zijn!