WVV72 viert veertigste verjaardag

Volleybalvereniging WVV'72 gaat de veertigste verjaardag vieren. Het was in 1972 dat een groepje strandvolleyballende leden van de Wijk aan Zeeër Reddingsbrigade (WRB) in de loods van de WRB bijeen kwam om de club op te richten.

Volleybalvereniging WVV’72 gaat de veertigste verjaardag vieren. Het was in 1972 dat een groepje strandvolleyballende leden van de Wijk aan Zeeër Reddingsbrigade (WRB) in de loods van de WRB bijeen kwam om de club op te richten.

Het toen pasgebouwde dorpshuis De Moriaan werd de thuisbasis. De club kende naar verluidt de afgelopen decennia tal van hoogtepunten. Met diverse kampioenschappen en uiteindelijk een derde plaats in de eerste divisie in 1987 schreef het eerste herenteam geschiedenis. Ook het hoge ledental van 140 in 1985 toont aan dat volleybal door een grote groep mensen uit Wijk aan Zee werd beoefend. Nu speelt WVV’72 een bescheiden rol in de regio. Het bestuur is er trots op de afgelopen veertig jaar zo’n zeshonderd leden volleybalplezier te hebben mogen bieden. Er komt een jubileumfeest voor leden en oud-leden op zaterdag 21 april in De Moriaan.